Sudut Iklan

Ruang Iklan

Saturday, 13 October 2012

Usikan pagi Sabtu

Gambar pondok tol ajaib di tahun 2013

http://biaqpila.blogspot.com/, 12 Okt 2012


SHAH ALAM, 10 OGOS 2013: Orang ramai yang melalui sebuah plaza tol di sini hari ini gempar apabila mendapati terdapat dua pondok tol yang berbeza. Satu pondok tol percuma dan satu lagi berbayar. Semua kenderaan berpusu-pusu memasuki lorong percuma selepas ianya mulai dibuka sejak tengah malam tadi sehinggalah berlaku kekecohan awal pagi tadi.

Pihak bomba terpaksa bergegas ke tempat kejadian kerana terdapat sekumpulan pemuda umngok cuba menghalang kenderaan daripada melalui lorong percuma.Mereka membantah pembukaan lorong percuma kerana mendakwa negara akan bankrap.

Bagaimanapun usaha mereka gagal menyekat kemaraan kenderaan yang bertali-arus menggunakan lorong percuma tersebut.Yang paling memalukan,kumpulan pemuda umngok ini juga menggunakan lorong percuma ketika mereka hendak pulang selepas selesai berdemo...kah!kah!kah! baiqpila apa ada hal!

Menjadi sungguh gurauan biaqbila, ramai yang terkejut beruk dan tersenyum kambing. Sebenarnya, kalau free, geng-geng umno pun akan lalu, benda free...biasalah umno.

Tol ini sebenarnya membebankan pengguna yang saban hari bergantung dengannya bagi mencari sesuap nasi. Dalam hati setiap pembayar tol pasti berdetik,'kalaulah tiada tol, banyak benda aku buat dengan duit tu'.

Undi PR dalam PRU 13 ini, tol pasti dihapuskan.

No comments:

Post a Comment